Dinamometria robotica moderna

BIODEX-Izokinetic–toate articulatiile

De-a lungul istoriei moderne a medicinii de recuperare, s-a dezvoltat conceptul integrativ de tratamente medicale, fizioterapice si kinetoterapice, potentate sinergic de catre diferite alte echipamente si tehnologii mai complexe, capabile sa scurteze semnificativ timpul de recuperare. Peste tot in lume, nu se mai concepe efectuarea unui tratament modern de recuperare fara dinamometria robotizata, care a devenit o necesitate obiectiva.

BIODEX ofera solutia complet robotizata a dinamometrului – izokinetic, pentru toate articulatiile, System 4Pro, ultima tehnologie care oferă clinicianului interfata simpla pentru a evalua, monitoriza si controla toate caracteristicile sistemului musculoscheletal: forta, rezistenta, accelerarea și decelerarea, etc. Toate aceste componentele sunt cerințele de bază pentru realizarea mișcarilor funcționale non-compensatorii.

Caracteristici cum ar fi biofeedbackul, capacitate de rezistență, contracțiile submaximale controlate clinic, mișcarea de asistența activa, co-contracțiile dinamice, activitatea EMG si constientizarea kinestezica, sunt toate facilitate de capacitatea tehnologiei de a livra tipuri de contracții concentrice și excentrice in modurile izotonic, izometric, pasiv, reactiv excentric și, desigur, izokinetic. Toate tipurile de contracție pot fi monitorizate și măsurate in timp real cu ajutorul Sys4Pro BIODEX, iar datele raportate se obtin, stocheaza sau printeaza sub forma de rapoarte individuale sau ca analiza statistica. Biodex ofera de asemenea protocoale specific pe grupe de varsta si tipuri de afectiuni si recuperare.

Arta și stiința in recuperarea moderna

Se bazeaza pe ultimele descoperiri stiintifice, susținute de studii clinice independente si de protocoale clinice și date normative.

Sistemul BIODEX Sys4Pro este acreditat pentru efectuarea studiilor medicale si in cercetarea stiintifica, el continuand sa ofere noi descoperiri de pionierat in testarea neuromusculara si tehnologia de reabilitare.

Dispune de sase moduri de operare:

 • Modul de rezistenta izokinetica – cercetarea si aplicatiile clinice timp de peste 30 de ani au demonstrat ca rezistența isokinetica este un mijloc sigur, obiectiv pentru a cuantifica deficientele fizice. Testarea izokinetica este standardul pentru sistemul musculoarticular.

 • Modul reactic excentrix - pentru re-educarea submaximala neuromusculara în primele faze ale recuperarii.

 • Modul de miscare pasiva - Aceasta capacitate unica permite pacientilor sa lucreze controlat in conditii de siguranta, la niveluri de forță sub valoarea maximala prescrisa, în timp ce se combina contracțiile izometrice, concentrice și excentrice pentru:

  • scaderea inflamatiei articulare
  • cresterea gradului de miscare
  • dezvoltarea fortei musculare
 • Modul isometric - este frecvent utilizat pre si post operator sau cand durerea este asociata cu mișcarea. Contracțiile izometrice sunt eficiente pentru dezvoltarea forței musculare și scaderea inflamatiei articulare, in acelasi timp evitandu-se pozitiile dureroase din timpul miscarii.

 • Modul izotonic – deoarece forta poate fi selectata de catre technician, modul izotonic permite incarcarea progresiva si in siguranta a sistemului musculoarticular pe parcursul recuperarii.

 • Modul controlat – controlul asupra activitatii dinamometrului, printr-un soft special, permite utilizarea Sys4Pro Biodex in studiile clinice si cercetarile stiintifice din domeniul evaluarii si cresterii performantelor neuromusculare (neurostiinte, medicina sportiva, farmacologie, etc.)

Sys4Pro BIODEX este sigur și versatil

Medicina sportiva si ortopedia

Protocoalele clinice bazate pe dovezi combina stiința cu aplicabilitatea practica, pentru a se asigura ca obtinem cel mai bun rezultat in recuperare sau cresterea performantelor.

 • Traumatismele tendoanelor

 • Lezarea ligamentului incrucisat anterior (ACL)

 • Osteoartrita genunchiului

 • Entorsele gleznei

 • Disfunctiile Patellofemorale

Alte capabilitati includ screening-ul presezon, pentru prevenira accidentelor si imbunatatirea performantelor atletice.

Pediatrie

Sys4Pro Biodex este folosit si pentru a trata copiii din intreaga lume, testarea musculara izokinetica ajuta clinicieni pentru controlul neuromuscular si al rezistentei, prin furnizarea de date obiective.

Neuroreabilitare

Pentru tratamentul persoanelor cu tulburari motorii, patologii neurologice. Sistemul ajuta pacientii pentru a-si reface forta musculara, rezistenta si coordonarea. Gestioneaza spasticitatea controland obiectiv contractia. De obicei se utilizeaza modul pasiv pentru exercițiile repetitive. Modul excentric este util pentru cresterea controlata a fortei musculare.

Trainingul trupelor speciale si militare

Sys4Pro Biodex este utilizat de catre forțele militare speciale pentru prevenirea accidentelor și optimizarea performanțelor. Testarea rezistenței identifica deficite reziduale și predispozitii. Medicina Muncii - la locul de munca

Programare online