Fiziokinetoterapie

Ce sunt si cum actioneaza benzile kinesiologice

Metoda aplicarii benzilor kinesiologice este un procedeu relativ nou, cu radacini in Asia. La sfarsitul anilor `90 metoda a fost introdusa in Europa si a fost preluata rapid in sportul de performanta, in momentul de fata fiind folosita inclusiv in clinicile de recuperare.

Conceptul medical de bandajare permite utilizarea unei benzi elastice din bumbac prevazuta cu un strat adeziv hipoalergenic. Banda poate fi purtata chiar si 7 zile fara nicio problema, devenind intr-un fel “a doua piele” prin proprietatile ei.

INDICATII TERAPEUTICE

 1. Afectiuni ale coloanei vertebrale (discopatii lombare, protuzii discale, spondiloze cervicale, etc.)

 2. Afectiuni ortopedice (leziuni de menisc, ligamentare, entorse, epicondilite, etc. )

 3. Bandajare pentru drenaj limfatic (hematoame, tumefieri locale, cicatrici, etc. )

EFECTELE BENZILOR KINESIOLOGICE

 1. Ameliiorarea durerii

 2. Imbunatatirea functiei musculare prin reglarea tonusului muscular

 3. Sustinerea functiei articulare prin:

  1. Stimulare neuro-musculara proprioceptiva

  2. Influentarea pozitiei articulatiei

  3. Influentarea directiei miscarii

  4. Cresterea stabilitatii articulare

 4. Asigurarea drenajului limfatic

CONTRAINDICATII

 1. Tromboza

 2. Pete pe piele sau alte anomalii ale pielii

 3. Traumatisme severe

 4. Edem generalizat

 5. Plagi deschise

 6. Diabet

Aplicarea benzilor kinesiologice se face de catre kinetoterapeut in anumite parti ale corpului, in functie de rezultatele dorite. Costul aplicarii acestor benzi este scazut, iar raportul performanta/cost foarte ridicat, de aceea utilizarea lor s-a raspandit pe scara larga atat pentru tratarea diferitelor afectiuni, cat si pentru recuperare sportiva sau pentru cresterea performantelor sportive.

Ultimele articole

Premiera in Romania, la Centrul Medical Provita: prima cisternografie cu substanta de contrast intratecala

In luna martie, centrul medical a realizat o noua procedura, in premiera pentru Romania – prima cisternografie cu substanta de contrast intratecala, care a salvat viata unei paciente cu risc major de meningita. Procedura a fost posibila printr-un efort de echipa: celor doi neurochirurgi – dr. Ionut Gobej si dr. Dorin Bica li s-a alaturat dr. Gina Zaharia, medic specialist radiologie, imagistica medicala.

Cisternografie cu substanta de contrast intratecala
Vacuum intermitent - terapii de top in tratamentul bolilor vasculare

Terapia cu vacuum intermitent este folosita in medicina spatiala de peste 30 de ani. Utilitatea acestei terapii este uriasa, in diverse domenii, cu efect profilactic, curativ si de recuperare. In afectiunile vasculare periferice, arterite, insuficienta circulatorie venoasa, limfedem, algo-neurodistrofia secundara post traumatica. Grabeste cu 50% inchiderea ranilor, escarelor, arsurilor, ulcerelor varicoase, diabetice, benefic in tratamentul polineuropatiilor. Este foarte util in toate afectiunile ortopedice, post traumatice: fracturi, luxatii, entorse, rupturi ligamentere, musculare, recuperarea dupa protezarea soldului, genunchiului.

Chirurgie vasculara
Programare online