Neurochirurgie

Dr. GOBEJ IONUT CATALIN

Pune o intrebare medicului:

Intrebari si Raspunsuri:

Intrebari neurochirurgie

9
intrebari

Doru Popovici 07.09.2017
Buna ziua ! Domnule doctor in urma unui accident auto am inceput sa observ ca la traversarea unei strazi ma duc intr o parte ! Dupa doi ani de supozitii la un examen tomograf a venit rezultatul final =epilepsie ! Am reteta de levetiracetam 500 mg nu fac crize dar acel dezechilibru nu dispare ! De doua luni am inceput cu laptisor de matca crud si dezechilibru sa mai atenuat bine (am facut din initiativa proprie)! Ce ma sfatuiti sa fac ? Multumesc anticipat !

Dr. GOBEJ IONUT CATALIN 19.09.2017
Buna ziua! Cel mai probabil dumneavoastra nu aveti nevoie de un neurochirurg. Va recomand un consult in neurologie, insa este posibil sa nu existe o solutie perfecta pentru problema dumneavoastra de dezechilibru. Pentru a avea informatii obiective trebuie sa luati legatura, asa cum am spus mai sus, cu un neurolog. Va doresc multa sanatate si numai bine!

ELENA Ilioiu 06.09.2017
Bună ziua!Tatăl meu a suferit, în luna februarie, un infarct entero-mezenteric în urma căruia i s-au extirpat 3 m intestin subțire și 1 m de colon, motiv pt care i s-a făcut anus contra naturii.După o perioadă de 4 luni , timp în care a fost internat de mai multe ori pentru că nu se simțea bine, am luat legătura cu un medicde la Arsenie care l-a supus unei operații de reintegrare.Din nefericire eu consider că op. nu a fost reușită, din cauză că , deși medicul mi a spus că o să-i mai lase și anusul contra naturii pt o perioadă, urmând ca acesta să se cicatrizeze, acest lucru mu s-a întâmplat.Am.mers pt a cere și o altă părere, iar medicul ne a spus că nu înțelege de ce i s-a mai lăsat și anusul contra naturii atâta timp cât i s-a făcut reintegrare, inchiderea acestuia trebuind să se facă în momentul intervenției chirurgicale.Vă rog din suflet sa-mi spuneți ce ar trebui să fac în continuare, deoarece nu știu ce să mai cred.Mulțumesc.

Dr. GOBEJ IONUT CATALIN 19.09.2017
Buna ziua si scuze pentru intarzierea cu care va raspund. Din pacate nu va pot ajuta pentru ca specialitatea mea este neurochirurgia. Tatal dumneavoastra are nevoie de un medic specializat in chirurgie generala. Va doresc multa sanatate si numai bine!

Aurel Popa 27.08.2017
Am un macro adenom hipofizar cca 3cm diametru,secretat ACTH,operat în aprilie și mai 2015 și iritat gamma kneiffe in. septembrie 2015.Secretia de ACTH continua să fie totuși mare iar tumoră nu da semne că ar scădea în dimensiune iar medicii de la spital Parhon mi.au sugerat sa cer părerea dv despre o posibilă operatie pt a de reduce masă tumorală.multumesc

Dr. GOBEJ IONUT CATALIN 19.09.2017
Buna ziua si scuzati intarzierea cu care va raspund. Pentru a discuta avand toate datele la dispozitie va astept intr-o consultatie cu toate documentele medicale de care dispuneti (CD-uri RMN sau CT, analize hormonale , etc)

Dorin Grama 04.07.2017
Bună ziua! Am efectuat un examen RMN în data de 28.06.2017, care conţine următorul rezultat: Modificări degenerative disco-vertebrale cervicale, accentuate la nivel C5-C6, unde se evidenţiază leziuni de tip acut Modic tip I. Minimă protruzie discală mediana C3-C4. Protruzie discală mediană C4-C5. Complex disc-osteofit preforaminal drept C5-C6 compresiv pe rădăcina nervoasă adiacentă. HD C6-C7 preforaminală stânga extinsă caudal. Aş dori să vă întreb dacă este nevoie de intervenţie chirurgicală. Vă mulţumesc mult!

Dr. GOBEJ IONUT CATALIN 05.07.2017
Buna ziua! Trebuie corelata clinica si rezultatul IRM pentru a va putea da informatii corecte. Pentru acest lucru va asteptam in consultatie. In plus, din punct de vedere chirurgical nu este suficienta doar o descriere a IRM ului. Este necesara vizualizarea imaginilor IRM, de preferinta de pe CD. O zi frumoasa! Dr Ionut gobej medic neurochirurg

Gabriela Salav 31.05.2017
Buna ziua Pentru fracturi transversale de procese articulare inferioare L5, asociind anterolistezis L5/S1 (7mm), respectiv protuzie discala posterioare L5, ce determina contracte radiculare intraforaminale L5 bilateral, este necesara operatia? Am trimitere de la neurologie (CASMB) ma pot programa le dvs.?

Dr. GOBEJ IONUT CATALIN 05.07.2017
Buna ziua! Operatia este necesara in masura in care aveti dureri importante la mobilizare. Eu nu lucrez cu CASMB, insa puteti veni la consultatie. O zi buna! Dr Ionut Gobej medic neurochirurg

Maria Iftimi 13.04.2017
Buna ziua, dle doctor! Am varsta de 42 de ani. In data de 15.02.2017 mi s-a efectuat o interventie chirurgicala, diagnosticul fiind tumora durocerebrala fronto-parietala operata 2008, recidivata.DIAGNOSTIC LA EXTERNARE: tumora durocerebrala fronto-parietala operata 2008, recidivata; cura recidivei tumorale in data de 15.02.2017 cu invazia sinusului sagital superior treime medie, ex ap. hemangiopericitom gr III; volet decompresiv; sindrom parietal; crize parestezice curale stangi; anemie perioperatorie compensata; parea distala crurala stanga; sindrom ataxic; insuficienta respiratorie perioperatorie tranzitorie compensata. In anul 2008 diagnosticul a fost meningiom frontoparietal drept gr I. EXAMEN HISTOPATOLOGIC: formatiune tumorala cu aspect histopatologic de hemangiopericitom, reticulina intens pozitiva ce invesmanteaza fiecare celula tumorala, prezenta unei activitati mitotice de peste 4 mitoze/10HPF precum si existenta unor arii intinse de necroza geografica impun diagnosticul de hemangiopericitom gr.III. Mi s-a recomandat radiologie si chimioterapie. Am consultat un medic radioterapeut, mi s-a solicitat ct toracic, abdominal si pelvin. Nu s-au constatat metastaze. Mi s-a spus ca chimioterapia nu este necesara. In vederea efectuarii tratamentului cu radioterapie, medicul radioterapeut mi-a solicitat imagistica pre si postoperatorie, accentuand faptul ca fara imagistica nu poate stabili tratamentul. Din pacate de la spitalul unde s-a efectuat imagistica si interventia chirurgicala mi s-a spus ca nu mai exista in arhiva lor imaginile (imagini din februarie 2017), acestea fiind sterse (bineinteles dupa n.. solicitari, ultima fiind scrisa si inregistrata). Ma aflu intr-o situatie foarte dificila, as dori si parerea dvs in ceea ce priveste diagnosticul, eventualul tratament sau consultarea altor specialisti, etc. Va apreciez! Cu stima.....

Dr. GOBEJ IONUT CATALIN 05.07.2017
Buna ziua! Imi cer scuze pentru intarzierea cu care va raspund. Puteti veni in consultatie, insa va fi necesar un IRM cranio-cerebral cu contrast. Daca nu reusiti sa obtineti un CD cu examenul din februarie 2017, va trebui sa refaceti un IRM cu contrast. O zi buna! Dr Ionut Gobej medic neurochirurg

Marian Danut Codita 05.03.2017
Buna Ziua In 2012 Am fost diagnosticat cu stenoza lombara congenitala L4-L5. Fara hernie de disc sau deplasare de vertebre. Mi s-a recomandat kinetoterapie si cel putin 10 zile la statiune balneara dar medicul mi-a spus ca nu fac decat sa aman interventia chirurgicala. Apoi am mai facut in luna noiembrie 2016 un RMN. Starea s-a agravat si durerile sunt prezente si la odihna orizontala. Picioarele le simt amortite unori si am dureri prezente in gambe. Este posibila o interventie chirurgicala minim invaziva prin tehnica numita epiduroscopie? Sau ce procedura minim invaziva recomandati la centrul-provita?

Dr. GOBEJ IONUT CATALIN 21.03.2017
Buna ziua! O stenoza de canal pe un nivel, cum pare a fi cazul dumneavoastra , se poate opera printr-o interventie minim invaziva , folosind microscopul operator si o incizie de aproximativ 2,5cm. Pentru a lua insa o decizie in acest sens este necesara o consultatie neurochirurgicala. Epiduroscopia nu poate trata o stenoza de canal.

Ion Ghibilic 04.03.2017
Buna ziua ,am 76 ani,in urma cu 7 ani am avut o criza durere f mare la piciorul drept ,acum merg aproape normal.,conduc mașina fără probleme ,zilnic...Am însă o problema,trebuie sa îmi schimb permisul auto,am fost respins deși nu am avut nici un accident vreodată ,.Nu am reușit sa merg corect pe călcâie.Cecredeti ca pot face? Va multumesc.

Dr. GOBEJ IONUT CATALIN 21.03.2017
Buna ziua! Un medic specialist in medicina muncii poate evalua daca puteti conduce sau daca aveti nevoie de o protezare speciala pentru a primi permisul. In principiu ar trebui sa existe o solutie pentru dumneavoastra, pentru ca exista si pacienti fara picioare, care in anumite conditii pot conduce. Succes in demersurile dumneavoastra.

Elena Cenac 22.02.2017
Buna ziua! Mama mea a facut un test RMN, in luna octombrie 2016, la coloana si i-au fost descoperite 2 hernii de disc, astfel: 1) usoara hernie discala posterioara-subligamentara C5-C6 cu ancosare durala, necompresiva medulo-radicular; 2) usoara hernie discala posterioara subligamentara L3-L4, cu ancosare durala si usoara stenoza a gaurilor de conjugare, fara conflict duro-radicular. De aproape 2 saptamani a inceput sa o doara mainile, ca si cand durerea se lasa pe maini (in special noaptea) si are ameteli in timpul zilei. Am aflat ca la Centrul Provita se pot face anumite interventii speciale minim invanzive in caz de hernie, care nu necesita operatie. Ne puteti spune in ce consta aceste interventii si daca sunt recomandate in cazul mamei? Ce demersuri sunt necesare și care este costul lor? Pot fi decontate de Casa de Asigurari de Sanatate? Astept raspunsul dvs. Multumesc! Elena Cenac 0741703324

Dr. GOBEJ IONUT CATALIN 21.03.2017
Scuze pentru intarziere. Inainte de a raspunde punctual la intrebarile dumneavoastra, mama dumneavoastra ar trebui sa faca un consult neurologic, pentru a vedea daca durerile de maini au legatura cu o problema de specialitate. In cazul in care se confirma o afectiune neurologica , urmeaza un bilant ce poate consta in EMG si un nou RMN , pentru ca durerile sunt aparute recent. Aparent, pe vechiul RMN nu exista leziuni care sa justifice aceste dureri.

Programare online